Biografie

Home   Biografie

Van kindsbeen af ben ik besmet met het paardenvirus en gepassioneerd door deze machtige dieren. Op zevenjarige leeftijd reed ik mijn eerste lessen en op mijn elfde kreeg ik een eigen paard; Amour Ter Linde, een wijze draver van wie ik veel leerde en uren rijplezier mee beleefde. Ondertussen is deze ruin hoogbejaard en geniet hij van zijn oude dag. Samen met zijn vriendinnetje, de pony Kosheen, staat hij op de weide. In 2010 kwam er de ijslanderruin Fridjof bij, waarmee ik nu rijd. Het houden en omgaan met paarden werd dan ook eerder een levenswijze in plaats van enkel een sport.

In mijn tienerjaren was ik lid van de landelijke rijvereniging waar ik vooral dressuur reed, en verder kreeg ik de kans om dravers te trainen.

Bij het maken van mijn studiekeuze was het voor mij heel duidelijk dat ik iets met dieren wilde doen. Met dit in het achterhoofd vatte ik de studies humaan kinesitherapeut aan. In 2005 studeerde ik met onderscheiding af. Snel daarna begon ik de opleiding dierfysiotherapie voor honden en paarden, die ik in 2008 afrondde. Toch was er een gevoel dat er iets ontbrak en ik ging verder op zoek. Zo kwam ik bij de opleiding osteopathie voor dieren aan het “International College for Research on Equine Osteopathy” (ICREO). De osteopathische manier van denken, het “puzzelen”, leggen van relaties binnen het lichaam, voelde voor mij heel juist aan en gaf mij meer inzicht in het ontstaan en verloop van de pathologie. Dit gevoel werd gedurende de opleiding alleen maar versterkt toen ik, door het opdoen van ervaring, met eigen ogen zag welke impact een osteopathische behandeling kan hebben.

Niet enkel paarden weten me te raken, eigenlijk alle dieren. Ons huisje is dan ook gezelliger met de aanwezigheid van 2 honden (Jojo en Falco) en 2 katten (KC en Klover)
En ook voor deze dieren leent osteopathie zich uitstekend.

Tijdens mijn opleiding heb ik veel geoefend op mijn eigen dieren. Op die manier kon ik zelf ervaren welke invloed een behandeling kan hebben. Steeds weer ging het rijden met Fridjof beter na een behandeling, een mooiere feedback kon ik me niet wensen.

  • >